Sprema se nova Star Wars trilogija o popriličnom bitnom liku i saznali smo nekoliko važnih činjenica o Han Solou

Obi Wan bi trebao dobiti svoje filmove, a stripovi mijenjaju Hanovu sudbinu

FOTO: YouTube

Otkako je Disney kupio Lucasfilm, nekoliko glasina jednostavno ne žele umrijeti. Naravno, svi su odmah znali da Disney planira proširiti Star Wars svemir, to čak nije bila ni glasina. Spekuliralo se o filmovima koji će se odvijati u vremenu prije Epizode I ili nakon Epizode VI. S vremenom saznajemo ponešto o prvim filmovima koji će se snimiti. Ali jedna glasina odbija umrijeti. I čini se da bi mogla biti istina.

Znamo o čemu se radi novi Star Wars film i potpuno nas je oduševio. Znamo i da se snima minimalno jedan, ali vrlo vjerojatno dva popratna Star Wars filma. I dok su priče o ovim filmovima relativno čvrste, priča o samostalnom filmu za legendarnog Jedija Obi-Wan Kenobia je nepotvrđena. Barem do sad.

Vrlo pouzdane informacije

Schmoes Know’s (da, ne zvuči baš legitimno, ali zapravo je) ima kontakte koji tvrde da Ewan McGregor pregovara s Disneyem oko neimenovane uloge. Naravno, svi su odmah pretpostavili da će se McGregor ponovo pojaviti u ulozi Kenobia, ali u obliku duha koji savjetuje Luke Skywalkera. Ali ne. Tvrde ljudi da bi trebao imati puno veću ulogu među novim filmovima. Čak tvrde da bi trebao imati i svoju trilogiju filmova, koji bi ispričali njegovu priču između Epizode III i Epizode IV, što otvara dosta ozbilju priliku za ispričati zanimljivu priču. ‘Osveta Sitha’ završava tako da Obi-Wan donosi bebu Lukea na Tatooine. Epizoda IV počinje s tim da tinejdžer Luke traži starog Ben Kenobia. Svašta se tu moralo dogoditi u međuvremenu. Nisam baš siguran da ima materijala za tri filma, ali za jedan ima sigurno.

To je to što znamo od glasina. Svaka riječ nakon ove rečenice sadrži potencijalno velike spoilere. Pa, eto upozorenja.

Stripovi koji će promijeniti sve

U kupoprodaji, Disney je dobio prava i na Star Wars stripove, koje je do tada izdavao Dark Horse. S obzirom da je Disney kupio i Marvel, najvećeg izdavača stripova na svijetu, pa su njima dali da radi nove Star Wars stirpove. I, nakon dugo vremena, uopće nisu loši. Piše ih Jason Aaron i do sada su izdali 6 brojeva, od kojih je nama najzanimljiviji taj zanimljiviji.

Već dva broja promatramo zamaskiranu osobu koja prati Han Soloa okolo. Sada saznajemo da je ta osoba Sana Solo, Hanova žena. Tek na kraju broja saznamo tko je ona, Sana izvlači pištolj i uperi ga u Hana i Leiu. i to je to. To je sve što znamo za sada. Ne znamo, zapravo, ništa, osim da je ovo najvažnija stvar koja se desila u posljednjih deset godina Star Warsa. Ovi stripovi nisu nikakvi Marvelovi paralelni univerzumi. Ovo je službeni Star Wars kanon. Što znači da pojalvjivanje Hanove žene ima utjecaj na sve filmove koji će se snimati.

Kako će ju, i hoće li uopće, uglavljivati u daljnje priče ćemo vidjeti. Nadam se da hoće, jer stvari sada postaju jako zanimljive u svijetu Star Warsa.