Novi Star Wars spin off bit će film o Bobi Fettu, svima najdražem liku

Boba Fett je opaki kriminalac koji je neodoljivo šarmantan iako šuti cijeli film

FOTO: Lucas Films

Boba Fett se u ‘Star Wars’ filmovima pojavljuje možda pola sata. Vjerojatno sam i puno rekao. Ali čak i u filmovima koji ima Luke Skywalkera, Chewbaccu, Darth Vadera i Jabba the Hutta, Boba Fett je najcool lik cijelog serijala. Fett je kompliciran lik. Jasno je da je negativac. Ali nije baš toliko loš. Čovjek (je li uopće čovjek?) je lovac na glave i radi to zbog para.

Malo je čudo da baš negativac bude najbolji lik koji je izašao iz ovog serijala. Ali ljudi ga obožavaju. Puno bi nas voljelo saznati njegovu priču. A priča lovca na glave koji je Han Sola zamrznutog u karbonitu isporučio Jabba the Huttu je poprilično kompleksna. Nije kao da ju već nisu probali ispričati. Ali taj dio s Jango Fettom, njegovim ocem, nećemo spominjati.

Čekat ćemo ga, ali će se definitivno isplatiti

Srećom, sada ćemo imati priliku saznati koja je njegova priča zapravo, bez nekih bezvezarija o klonovima. Naime, novi film Star Wars Antologije (kako nazivaju svoje spin off serijale), će se baviti isključivo Boba Fettom. Odmah imam i dva komada loših vijesti. Prva je da je to onaj film o kojem smo nedavno pričali da je redatelj odustao. I druga je da film izlazi tek 2018.

Ali, s obzirom da sam ja značku Boba Fetta počeo nositi na jakni 1998, mislim da neće biti problem strpiti se još tri godine. Taman na dvadesetu godišnjicu.