Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Novi detalji: Matej prije nestanka zvao poznanicu koja je također slavila u Beogradu. Čeka se njezin iskaz

Navodno je zvao sestru svog prijatelja, htio je da se njegovo i njezino društvo nađu

FOTO: PIXSELL

Već dva tjedna traje potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, a danas je proširena na tri grada u okolici Beograda.

Srpska policija prije dva dana objavila je detaljnu rekonstrukciju njegova kretanja u noći nestanka, a jučer je iz tamošnjeg MUP- a procurila informacija da inspektori s hrvatskim kolegama istražuju što je Matej u telefonskom pozivu rekao sestri svog prijatelja u noći nestanka, piše Večernji list.

Naime, utvrđeno je da je Matej posljednji telefonski razgovor vodio s dugogodišnjom prijateljicom iz Splita, a policija vjeruje da bi upravo njen iskaz mogao biti ključan u rasvjetljavanju njegova nestanka. Kako doznaje Večernji, dotičnu Splićanku, koja se navodno još uvijek nalazi u Beogradu, policija će uskoro detaljno ispitati.

I prijatelji će biti opet ispitani

U noći nestanka Matej i društvo na Instagramu su vidjeli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda, zbog čega joj se Matej prvo javio porukom, a zatim nazvao, doznaje Večernji. To je bilo oko 22 sata, a koliko je poznato, htio je da se njegovo i njeno društvo nastave zajedno družiti.

Podsjetimo, Matejevi prijatelji su prije nekoliko dana napustili Beograd i vratili se u Split.

Hrvatska policija će ih ispitati u svojstvu svjedoka, nakon što su u Beogradu prošli poligraf, kako bi se pojasnile određene nedoumice, rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije i pomoćnik direktora policije RH Antonio Gerovac.