Interov trener potvrdio da Mateo Kovačić ide u Real Madrid (i uopće nije oduševljen zbog tog transfera)

'Ne postoji osoba u klubu koja ga nije željela zadržati', rekao je Mancini

29.05.2014., Bad Tatzmannsdorf, Austrija - Konferencija za novinare hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Mateo Kovacic. 
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

“Šteta zbog njegova odlaska, ali pravila se moraju poštivati.” Ovom rečenicom Interov trener Roberto Mancini potvrdio je nedjeljnu vijest o odlasku Matea Kovačića u Real Madrid.

Talijanski izvori još uvijek nisu usuglasili koliko će točno Inter prihodovati prodajom svog i veznog nogometaša hrvatske reprezentacije, a posljednje informacije govore da će posao biti realiziran danas i da je njegova vrijednost 35.5 milijuna eura. Od toga bi milanski klub 28.5 milijuna trebao dobiti odmah, a preostalih sedam ovisit će o Kovačićevom broju nastupa za klub sa Santiago Bernabeua u čijem je veznom redu nezamjenjiv Luka Modrić.

Svi u klubu žale

Profitirati bi trebao i zagrebački Dinamo. Na temelju Uefine naknade za razvoj pripast će mu oko pola milijuna eura, a možda i više ako je hrvatski prvak dogovorio s Interom postotak Kovačićeva transfera u buduće klubove.

“Jesam li razočaran njegovim odlaskom? Šteta je što odlazi, ali postoje pravila koja se poramu poštivati. Mislim da ne postoji osoba u klubu koja ga nije željela zadržati, no da bismo poštivali Financijski fair-play morali smo nešto napraviti”, kazao je Mancini čija će momčad tako oslabljena ući u nadolazeće talijansko prvenstvo.

Razočarani su svi

Trener Intera smatra da će, iako prodaja Kovačića slabi sastav kojim raspolaže, imati momčad konkurentnu za borbu u Seriji A.

“Ovo ne znači da nećemo imati momčad koja će moći napasti naslov. Razočarani smo svi redom, od predsjednika do igrača jer smo suočeni sa pravilima morali napraviti ovu žrtvu. Šteta je što to neki ne mogu shvatiti. Kovačić i Xherdan Shaqiri napustili su naše redove zbog određenog razloga a sada ćemo moći napraviti neke druge stvari. Nadamo se brzom dovođenju igrača koji će odgovarati, a hoće li to biti branič i veznjak tek ćemo vidjeti. U svakom slučaju žrtvovali smo dvojicu važnih nogometaša”, zaključio je Interov trener.