Ovaj namaz odličan je za sve od doručka i užine do snacka za goste. Recept je super jednostavan
Dao nam ga je Mile Butorac (@hungrymile)
Kroz našu vam rubriku Vikend recepata redovito donosimo recepte oko kojih se treba malo više potruditi. Od kolača i torti preko glavnih jela, vikend je, ako volite kuhati, idealno vrijeme za zasukati rukave. Međutim, danas smo odlučili otići u nešto jednostavnijem smjeru i predstaviti vam recept o kojem ne možemo prestati maštati još otkako smo na njega slučajno naišli na Instagramu. Za njega je zaslužan food bloger Mile Butorac (@hungrymile), a radi se o receptu za namaz od slanutka i bijelog graha. Funkcionira kao doručak, večera, užina ili snack za goste, a kako ga napraviti, provjerite u nastavku.
Namaz od slanutka i bijelog graha
Sastojci
- 1 konzerva bijelog graha
- 1 konzerva slanutka
- 2 – 3 žličice tahinija
- 2 – 3 češnja češnjaka
- 1 – 1,5 žličica ras el hanouta ili curry praha
- maslinovo ulje
- sol, papar
- po potrebi malo vode
Dodatno
- 4 – 5 sušenih rajčica
- velika žlica harissa paste
- pola žličice dimljene paprike
Priprema
1. U blender dodajte bijeli grah i 2/3 slanutka (ostatak ćete koristiti za dekoraciju). Dodajte im tahini, češnjak i začine po želji pa prelijte s maslinovim uljem i blendajte dok ne dobijete glatki namaz. Po potrebi dodajte još maslinova ulja ili vode.
2. Namaz prebacite u zdjelu i pospite s ostatkom slanutka te prelijte maslinovim uljem. Po vrhu dodajte umak koji ste napravili od nasjeckanih sušenih rajčica i harissa paste. Pospite s paprikom i poslužite uz prepečeni kruh, tortilje, naan ili lepinje.