Ako tražite ideju za zdravi slatki doručak, upravo ste je našli. Donosimo top recept s prosom
Dala nam ga je Ana s Instagram profila @siroveslasti
Veganuary, pokret kojim se što veći broj ljudi nastoji upoznati s dobrobitima biljne prehrane, još je uvijek u punom jeku. Nakon slanih, zato vam donosimo i jedan slatki veganski recept. Pronašli smo ga kod Ane koja stoji iza Instagram profila @siroveslasti, u čije smo se fine recepte već davno uvjerili. Ona ovaj put predlaže zdravi slatki doručak koji obožavaju i njezina djeca, varijaciju kaše s prosom, jabukama i bundevom koja se priprema vrlo jednostavno. Cijeli recept donosimo vam u nastavku.
Proso, jabuke i cimet s maslacem od lješnjaka
Sastojci
- 150 g prosa, natopiti večer prije
- 3 jabuke
- Pola manje hokaido tikve
- Žlica smeđeg ili kokosovog šećera
- Žlica cimeta
- 2 žlice maslaca od lješnjaka (Ana je koristila Annapurnin)
- oko 2 dl biljnog mlijeka
Priprema
1. Proso natopiti u vodi večer prije.
2. Sutradan isprati pod mlazom vode i skuhati. Može samo u vodi, a za još kremastiji rezultat polovicu vode zamijeniti biljnim mlijekom.
3. Dok se proso kuha oguliti i nasjeckati jabuke i tikvu na sitne kockice. U tavu staviti malo vode, šećer i cimet pa dodati jabuke i tikvu i pirjati na laganoj vatri desetak minuta dok ne omekšaju.
4. Prebaciti proso u zdjelice pa dodati po nekoliko žlica pripremljenih jabuka i maslac od lješnjaka.