Vikend recept

Ako tražite ideju za zdravi slatki doručak, upravo ste je našli. Donosimo top recept s prosom

Dala nam ga je Ana s Instagram profila @siroveslasti

FOTO: @siroveslasti

Veganuary, pokret kojim se što veći broj ljudi nastoji upoznati s dobrobitima biljne prehrane, još je uvijek u punom jeku. Nakon slanih, zato vam donosimo i jedan slatki veganski recept. Pronašli smo ga kod Ane koja stoji iza Instagram profila @siroveslasti, u čije smo se fine recepte već davno uvjerili. Ona ovaj put predlaže zdravi slatki doručak koji obožavaju i njezina djeca, varijaciju kaše s prosom, jabukama i bundevom koja se priprema vrlo jednostavno. Cijeli recept donosimo vam u nastavku.

Proso, jabuke i cimet s maslacem od lješnjaka

@siroveslasti

Sastojci

  • 150 g prosa, natopiti večer prije
  • 3 jabuke
  • Pola manje hokaido tikve
  • Žlica smeđeg ili kokosovog šećera
  • Žlica cimeta
  • 2 žlice maslaca od lješnjaka (Ana je koristila Annapurnin)
  • oko 2 dl biljnog mlijeka
@siroveslasti

Priprema

1. Proso natopiti u vodi večer prije.

2. Sutradan isprati pod mlazom vode i skuhati. Može samo u vodi, a za još kremastiji rezultat polovicu vode zamijeniti biljnim mlijekom.

3. Dok se proso kuha oguliti i nasjeckati jabuke i tikvu na sitne kockice. U tavu staviti malo vode, šećer i cimet pa dodati jabuke i tikvu i pirjati na laganoj vatri desetak minuta dok ne omekšaju.

4. Prebaciti proso u zdjelice pa dodati po nekoliko žlica pripremljenih jabuka i maslac od lješnjaka.