DORH objavio jezive detalje napada u Kaštel Štafiliću. Nasilniku određen istražni zatvor

Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Foto: Đurđica Čavka/Dalmacija danas

Muškarac je u ponedjeljak propucao HGSS-ovca i zadao mu tri prostrjelne rane te sjekirom napao drugog muškarca koji mu je pokušao pomoći.

Kako je objavljeno na stranicama državnog odvjetništva, 58-godišnjak je 1. travnja oko 19:35 sati u Kaštel Štafiliću nakon svađe s 46-godišnjakom iz revolvera ispalio više hitaca u zrak. Nakon toga je ispalio u njega najmanje tri hica nanijevši mu tešku tjelesnu ozljedu – prostrijelne i ustrijelne rane.

Nakon toga je iz obiteljske kuće donio sjekiru i 49-godišnjaku kojeg je zatekao u pružanju pomoći 46-godišnjem HGSS-ovcu prišao s leđa. Sjekirom ga je udario u glavu i nanio mu tešku ozljedu – prijelom svoda lubanje i reznu ranu-sjekotinu tjemena.

Pronađen arsenal oružja

Policija je pretragom njegova doma i prostorija koje koristi pronašla nekoliko ručnih bombi sa i bez upaljača, upaljače za ručne bombe, nekoliko komada vojnog topničkog streljiva te više komada vojnog puščanog streljiva i vojnih streljiva različitih kalibara, čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje zabranjeno.

screenshot Nova TV

 

Nasilnik je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, a protiv njega je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Pritvoreni muškarac otprije je poznat policiji zbog sukoba sa susjedima. Zbog pokušaja ubojstva uhićen i prije 21 godinu. Napadač je tada bio priveden jer je nožem u leđa i u trbuh ubo 18-godišnjeg mladića koji mu se, navodno, pomokrio ispred kuće.