Foto/Video. Policija pretresla kuću nasilnika iz Kaštela. Pronašli su ručne bombe i desetke komada raznog streljiva

Kuću osumnjičenog okružilo je nekoliko policijskih vozila te tri kombija interventne policije

FOTO: screenshot Dalmacija danas

Policija je danas pretresla kuću nasilnika iz Kaštela koji je sinoć propucao HGSS-ovca i zadao mu tri prostrjelne rane te sjekirom napao muškarca koji mu je pokušao pomoći, piše Dalmacija danas.

Kuću osumnjičenog okružilo je nekoliko policijskih vozila te tri kombija interventne policije koja je branila pristup znatiželjnim susjedima koji su se okupili na cesti.

Pronašli bombe i streljivo

Prilikom pretresa kuće, kako neslužbeno doznaje Dalmacija danas, policija je pronašla bombe, oko 130 metaka i pušku. Svjedoci su također rekli kako je kuća jako neuredna i puna prašine.

Policija je kasnije navečer objavila i službeno što je pronađeno tijekom pretresa: tri ručne bombe, tri ručne bombe bez upaljača, tri upaljača za ručne bombe te više od 70 komada raznog streljiva.

Foto: Đurđica Čavka/Dalmacija danas
Foto: Đurđica Čavka/Dalmacija danas
Foto: Đurđica Čavka/Dalmacija danas

Podsjetimo, nasilnik je nekoliko puta kažnjen zbog sukoba sa susjedima te zbog pokušaja ubojstva uhićen i prije 21 godinu. Napadač je tada bio priveden jer je nožem u leđa i u trbuh ubo 18-godišnjeg mladića. Priznao je djelo, a u pretrazi stana policija mu je i tada pronašla pušku M-48, punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu.

‘Vidjela sam Krunu propucanog na podu’

Novinari Dalmacije danas razgovarali su sa susjedima koje su zatekli na ulici, bili su vidno potreseni, ali i bijesni jer, kako kažu, znali su da je bilo pitanje vremena kad će se nešto ovakvo desiti.

Foto: Đurđica Čavka/Dalmacija danas
Foto: Đurđica Čavka/Dalmacija danas
Foto: Đurđica Čavka/Dalmacija danas
Foto: Đurđica Čavka/Dalmacija danas

“Čula sam pucnjeve i otvorila vrata, ugledala sam Krunu kako leži na zemlji propucan. Pokušala sam spriječiti napadača, vikala sam da prestane, ali on je otrčao u kuću po sjekiru te napao čovjeka koji je pomagao Kruni. Što je bilo do tada, ne znam, ali kažu da je pucao u njega kroz zatvorena vrata”, ispričala je susjeda koja je svjedočila jučerašnjem napadu.

Nakon što je interventna policija maknula susjede s ceste, osumnjičeni je izveden iz kuće uz povike ljutih susjeda, koji su i ranije prijavljivali svaki njegov napad. Napadnuti HGSS-ovac je van životne opasnosti, doznala je Dalmacija danas od članova obitelji.