Policija objavila detalje o napadaču iz Kaštel Štafilića, prijavili ga za pokušaj ubojstva dvije osobe

U pretresu njegove kuće policija je pronašla ručne bombe i streljivo

10.04.2024. Split, U Kastel Stafilicu oko 19:30 doslo je do ozlijedjivanja dvije osobe. Prema prikupljenim informacijama jedna osoba je  zadobila ozljede iz vatrenog oruzja, dok je druga osoba zadobila ozljede nanesene  ostro-tupim  predmetom. Obje osobe su  prevezene na pruzanje lijecnicke pomoci u splitsku bolnicu. a osoba koja se dovodi u vezu s dogadjajem  je uhicena i dovedena je u sluzbene prostorije policije. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Policija je danas pretresla kuću nasilnika iz Kaštela koji je sinoć propucao HGSS-ovca i zadao mu tri prostrjelne rane te sjekirom napao muškarca koji mu je pokušao pomoći. Dovršili su krim istragu nad 58-godišnjakom kojega sumnjiče za to kazneno djelo.

Kako navode, nasilnik je u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja ozlijedio 46-godišnjaka, a potom sjekirom ozlijedio 49-godišnjaka. Obojica su zadobili teške tjelesne ozljede i hospitalizirani su u splitskoj bolnici.

Pronašli arsenal oružja

Pretragom doma i drugih prostorija kojima se 58-godišnjak koristi, policajci su pronašli i oduzeli 3 ručne bombe, 3 ručne bombe bez upaljača, 3 upaljača za ručne bombe te više od 70 komada raznog streljiva.

Muškarca sumnjiče za dva kaznena djela ubojstva u pokušaju te nedozvoljeno posjedovanje oružja. Nasilnik je večeras predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pritvoreni muškarac otprije je poznat policiji zbog sukoba sa susjedima. Zbog pokušaja ubojstva uhićen i prije 21 godinu. Napadač je tada bio priveden jer je nožem u leđa i u trbuh ubo 18-godišnjeg mladića koji mu se, navodno, pomokrio ispred kuće.