Severinina odvjetnica začuđena Dobronićem: 'Zar zato što je hrabra i snažna ne bi trebala imati zaštitu javnosti?'

'Ona je majka koja u ovom postupku štiti interese svog djeteta i štiti interese njihovog prava na privatni život'

07.11.2023., Zagreb - Na Opcinskom sudu pocelo je sudjenje Severini Vuckovic za nametljivo ponasanje (uhodjenje) bivse ravnateljice Poliklinike za zastitu djece i mladih Grada Zagreba Gordane Buljan Flander i ravnateljice osnovne skole koju pohadja njezin sin Ljiljane Klingor.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Odvjetnica Severine Vučković Jasminka Biloš reagirala je na izjavu šefa Vrhovnog suda Radovana Dobronića. On je, nakon što je pjevačica javno prozvala Vrhovni sud, rekao da se ona “ne može shvaćati malom i nemoćnom ženicom“. Dobronić je naglasio da je Severina “vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj i zato što je jako popularna i zato što je imućna”.

Severinina odvjetnica kaže da ne razumije što je on time htio reći. “Misli li on, da je ona mala i nemoćna ženica, da bi tada trebala imati zaštitu javnosti, a zato što je hrabra i snažna da ne bi trebala imati zaštitu javnosti?”, rekla je Biloš za HRT.

“Mislim da nema nikakve veze je li ona snažna ili je slaba, je li poznata ili nepoznata, ona je majka koja u ovom postupku štiti interese svog djeteta i štiti interese njihovog prava na privatni život”, zaključila je Severinina odvjetnica.

Severina Vrhovnom sudu odgovorila na društvenoj mreži

Severina je jučer poslala otvoreno pismo Vrhovnom sudu nakon što je javno objavio odluku kojom se zbog proceduralne greške poništava presuda splitskog Županijskog suda u postupku zajedničkog skrbništva između nje i Milana Popovića nad njihovim sinom.

Zbog ukidanja te odluke dječak do donošenja nove treba živjeti s ocem. Pjevačica je u otvorenom pismu napomenula da je Vrhovni sud javno objavio odluku prije nego što je uručena njoj, a u reakciji je upitala radi li se o proceduralnoj greški, udruženom kriminalu ili korupciji.

O svemu se potom oglasio Dobronić koji navodi da nije oduševljen time što se o tome puno piše budući da je u pitanju obiteljski spor o povjeravanju djeteta.

‘To je stvar o kojoj nitko ne bi trebao govoriti’

Na pitanje kako tumači konkretnu odluku Vrhovnog suda, Dobronić je rekao da je “to stvar o kojoj nitko ne bi trebao govoriti”.

“Ovaj način na koji se sada o tome govori… Manje-više svaka majka i otac su na te stvari osjetljivi. Ovako se piše jer je to Severina. Nisam tome sklon uopće kad su u pitanju obiteljski sporovi, naročito djeca. Ne znam kako je uopće došlo do toga. Nije mi simpatično da ona kao majka na taj način govori u javnosti”, rekao je Dobronić i dodao da bi rekao kako Severina zlorabi istupe u javnosti.

“Ona se ne može tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj i zato što je jako popularna i zašto što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan”, rekao je šef Vrhovnog suda Radovan Dobronić.