Meni nitko nije rekao da me želi prodati, tvrdi Kovačić upitan o prelasku u Liverpool

"Inter je za mene velik poput Barcelone i Reala i tu želim ostati", kaže Kovačić

Parma's defender from Portugal Pedro Mendes (L) fights for the ball with Inter Milan's midfielder from Croatia Mateo Kovacic during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Parma at San Siro Stadium in Milan on April 4, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
FOTO: AFP

Liverpoolova nogometna momčad za sljedeću sezonu u nekim medijima već je zaživjela grafikom u kojoj jedno od mjesta ima i hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić.

Interov vezni nogometaš konstantno biva seljen iz kluba, a najčešće u korist momčadi s Anfielda. U posljednje vrijeme neki ga mediji prebacuju u Juventus, a neki u Bayer iz Leverkusena, a sve to prati Kovačić iz kluba za koji je ugovorno vezan do kraja lipnja 2019. godine.

Želja je ostanak

“Ponuda Liverpoola? O tome ćete morati pitati klub, meni nije rečeno da me žele prodati”, odgovorio je Kovačić na upit o odlasku u Premierligu u razgovoru kojeg je dao za jedne dnevne talijanske novine.

“Moja je želja ostanak u Interu, klubu kojeg smatram jednako velikim kao što su Barcelona i Real Madrid. Zato sam i produljio ugovor do 2019. godine”, dodao je, ignorirajući činjenicu da otočka momčad za njega licitira već dulje vrijeme i da se pritom spominju ponude koje premašuju 20 milijuna eura.

https://www.youtube.com/watch?v=lvfkyGCiiaU

Odlazak tek za 30 milijuna eura

Upitan bi li mogao u Liverpoolu zamijeniti Raheema Sterlinga koji je u transferu vrijednom 68 milijuna eura pojačao Manchester City, Kovačić je odgovorio:

“Drugačiji smo tip igrača i naše su uloge različite”

Sve dok ne bude donesena konačna odluka o Kovačićevom ostanku na San Siru, odnosno odlasku na Anfield, mediji će se i dalje zabavljati ovom pričom. Okončana ona može biti ponudi li netko talijanskom klubu 30 milijuna eura, na koliko je Inter postavio donju granicu za njegov transfer. Takve ponude za sada za 21-godišnjeg Kovačića još nema.